Optical LAN pentru spitale, clinici și unități medicale

Oferiți îngrijire holistică a pacienților cu ajutorul unei singure infrastructuri unificate de bandă ultra-largă

Cele mai bune spitale, clinici și unități de sănătate nu se limitează la furnizarea de asistență medicală excelentă, ci oferă o experiență holistică pentru pacienți, personalul medical și personalul medical. Pentru a oferi această experiență, este nevoie de multe operațiuni și sisteme de gestionare pentru a funcționa fără probleme și în mod fiabil. Pe lângă conectarea sistemelor de asistență disparate pentru o varietate de servicii, cum ar fi laboratoarele de radiologie, posturile de asistență medicală și clinicile de îngrijire specială, aceste sisteme ar trebui să permită comunicarea informațiilor despre pacienți pentru diagnosticare și proceduri medicale.

De asemenea, acestea ar trebui să sprijine monitorizarea pacienților, informațiile clinice, facturarea, securitatea și controlul accesului, precum și alte servicii necesare pentru operațiuni zilnice eficiente. Și ar trebui să satisfacă cererile pacienților și vizitatorilor de conectivitate Wi-Fi® și alte tipuri de acces la internet, precum și de divertisment (audio, video, TV) și servicii de informare pentru pacienții care plătesc o primă. Cel mai important, deoarece multe dintre funcțiile din domeniul sănătății sunt esențiale, rețeaua pe care funcționează aceste sisteme trebuie să fie rapidă, robustă și fiabilă.

Prin integrarea tuturor acestor sisteme într-o infrastructură de rețea optică unică și eficientă, spitalele, clinicile și unitățile de sănătate pot oferi o experiență optimă și holistică de îngrijire a pacienților. Acestea pot apoi să valorifice această ca fiind un factor cheie de diferențiere care poate duce la pacienți mai fericiți și la creșterea veniturilor.

Raționalizarea operațiunilor și a sistemelor de management

O rețea optică pasivă se bazează pe tehnologia Gigabit Passive Optical Network (GPON) standard din industrie. Aceasta este potrivită pentru toate tipurile de unități medicale – de la mici clinici de diagnosticare la spitale de super- specialitate și spitale corporative mari. Și este proiectată pentru a susține toate operațiunile, managementul și serviciile pentru pacienți cu:

  • Tehnologie ultra-broadband, cu o lățime de bandă suficientă pentru a satisface toate cerințele utilizatorilor pentru anii următori
  • O singură rețea integrată pentru a gestiona toate serviciile actuale – îngrijirea pacienților, monitorizarea și diagnosticarea, îngrijirea clinică, dosarele pacienților, facturarea și IT, supravegherea și televiziunea cu circuit închis (CC TV), securitatea și controlul accesului în camere, comunicații și sonorizare de urgență, internet de mare viteză, Wi-Fi, voce, televiziune și divertisment, semnalizare digitală și multe altele – și gata să susțină orice serviciu necesar mâine.
  • O investiție unică în infrastructura de fibră optică – pregătiți pentru viitor, pentru 50 de ani și chiar mai mult
  • Fără upgrade – spre deosebire de rețelele bazate pe Ethernet, upgrade-urile viitoare de lățime de bandă pe o rețea LAN optică pasivă nu necesită cablare nouă sau înlocuirea nodului de acces sau a switch-
  • O rețea complet pasivă între punctele terminale ale echipamentelor active, care asigură economii masive în ceea ce privește cheltuielile de capital, spațiul, consumul de energie electrică, necesarul de aer condiționat, întreținerea și costurile zilnice de operare în general
  • O rețea de fibră optică scalabilă, care poate fi extinsă cu ușurință în zone noi și configurată pentru a răspunde nevoilor în schimbare, cum ar fi extinderea sălilor de operație și a camerelor de recuperare, și unitățile de terapie intensivă (UTI)
  • Fiabilitate / Siguranță de tip ISP pe o rețea digitală foarte sigură

Optimizarea proprietăților imobiliare și a facilităților prețioase

O rețea de fibră optică pasivă centralizată și integrată are o amprentă mai mică, deoarece necesită mai puține rafturi, comutatoare LAN și panouri de conexiuni (figura 1). Astfel, se elimină nevoia de dulapuri pentru echipamente de telecomunicații la fiecare etaj sau la fiecare 100 m, sursele de alimentare suplimentare (rețea și UPS) asociate cu sălile de echipamente, precum și aerul condiționat suplimentar, canalele speciale pentru cablarea CAT5/6 (Figura 2) și alte nevoi de canalizație suplimentară.

cerințe. Ca urmare, unitățile medicale fac economii importante la cheltuielile inițiale de capital, precum și reduceri ale cheltuielilor zilnice de funcționare, datorită consumului mai mic de energie și întreținerii reduse. Iar spațiul eliberat prin eliminarea echipamentelor inutile pot fi utilizate în mod mai productiv pentru unitățile de îngrijire a pacienților generatoare de venituri.

Odată ce infrastructura backbone a rețelei de fibră optică pasivă este instalată – fie că este vorba de o rețea nouă sau de o renovare a rețelei – aceasta va dura generații întregi, fiind pregătită să susțină orice serviciu nou care ar putea apărea. Capacitatea infrastructurii va fi suficientă pentru anii următori, dar dacă în viitor va fi necesară o lățime de bandă mai mare, actualizarea va fi ușoară și eficientă din punct de vedere al costurilor. Orice upgrade ulterior nu necesită investiții majore sau tehnolgii noi. Iar extinderile către noi încăperi sau pentru noi facilități se pot face prin simpla extindere a fibrei și adăugarea unui terminal de rețea optică (ONT) – nu sunt necesare trasee majore de cabluri sau switch-uri/porturi Ethernet suplimentare.